top of page

Seguint aquesta metodologia, la pràctica artística esdevé una eina que possibilita processos educatius i psicosocials, al marge dels resultats artístics assolits, defensant que la importància rau en els processos. Tanmateix, defensem un grau d’exigència quant a la tècnica, l’esforç i la implicació en la creació artística, tot valorant la dedicació constant al llarg dels processos, tant a nivell individual com col·lectiu.

Respecte a la seqüència didàctica de les sessions, aquesta es composa d’una benvinguda als participants, un escalfament i presa de consciència corporal, un temps de desenvolupament de dinàmiques i jocs d’expressió i moviment i, finalment, un espai d’intercanvi d’idees i posada en comú verbal de les vivències i sensacions de cada participant. Les sessions es converteixen en oportunitats de facilitació de processos d’inclusió i transformació social. Per tal d’assolir tals processos, treballem a partir de les potencialitats i de la capacitat creadora inherent en tota persona per trencar amb tot prejudici o estereotip limitant que sovint ve imposat socialment. D’aquesta forma, el projecte aborda una diversitat de perspectives -educativa, inclusiva, emocional, transformadora i artística- que es complementen i s’enriqueixen mútuament en el curs de cadascuna de les sessions de Trobades en Escena.

La missió del projecte Trobades en Escena es basa en la creació d’una companyia d’arts escèniques, impulsada pels propis joves participants com a proposta amb una doble vessant d’acció socioeducativa i artística.

Els objectius específics que ens proposem des de Trobades en Escena són els següents: 

A nivell metodològic, ens centrem en la línia de la Mediació Artística entesa com a l’ús de la pràctica artística com a eina socioeducativa de participació, acció i apoderament de les  persones implicades en el projecte. Els participants són des d’un inici els protagonistes dels processos creatius, tant a nivell individual com col·lectiu, potenciant les seves habilitats creativa, reflexiva, d’autonomia i auto-reconeixement.​

-Explorar les habilitats corporals creatives i expressives dels participants.
-Potenciar la resiliència i l’empoderament dels participants a través de l’expressió corporal, la dansa i la

  interpretació.      
-Adquirir eines i rutines corporals útils per a la vida quotidiana dels joves.
-Vetllar per la salut integral dels participants, entesa en les seves dimensions física, mental, emocional i social.
-Prendre consciència del propi cos i de les seves possibilitats de moviment.
-Millorar les habilitats socials, relacionals i comunicatives a través de la consciència i l’expressió corporals.
-Propiciar la cohesió i el sentiment de pertinença a un grup.
-Incidir en el valor de la diversitat a través del cos i la creativitat.
-Desenvolupar la dimensió senso-perceptiva i motriu dels participants a través de la dansa i el moviment 

  conscient.
-Concebre el cos des del plaer, el joc i l’auto-reconeixement.

El Projecte

Trobades en Escena sorgeix del grup de Trobades d’Amics. Un grup d’oci inclusiu per a joves amb diversitat funcional intel·lectual. Els acompanyem i donem eines perquè puguin gaudir de l'oci d’una manera inclusiva i oberta a la societat.

Al tornar de les vacances d’estiu, ens van demanar unes classes de ball. D’aquí la idea de muntar aquest grup.

bottom of page